Comanda minima de 50 lei | LIVRARE GRATUITA la comenzi de minim 199 lei si pana la 5 kg

Cum să curățați urechile unui câine?

Cum să curățați urechile unui câine?

Curatarea urechilor cainilor este o parte importanta a ingrijirii generale a acestora. Urechile cainilor sunt susceptibile la infectii si alte probleme de sanatate, deci este important sa le inspectati si sa le curatati regulat.

Inainte de a incepe curatarea urechilor cainilor, trebuie sa va asigurati ca sunteti pregatit cu toate materialele necesare. Veti avea nevoie de o solutie de curatare a urechilor special conceputa pentru caini, o carpa sau un tampon de bumbac si o punga de plastic pentru a arunca materialele folosite. Asigurati-va ca nu folositi niciodata betisoare pentru urechi sau alte obiecte dure, deoarece acestea pot cauza vatamari sau rani la nivelul urechilor.

Inainte de a incepe curatarea, inspectati urechile cainelui pentru a identifica orice semne de infectie sau alte probleme. Daca observati orice secretii sau miros neobisnuit, durere sau roseata, mergeti imediat la veterinar pentru a verifica situatia. Este important sa nu curatati urechile cainelui daca au o infectie sau o leziune, deoarece acest lucru poate agrava situatia.

Pentru a incepe curatarea urechilor cainilor, aplicati cateva picaturi de solutie de curatare a urechilor special conceputa pentru caini pe tamponul de bumbac sau pe carpa. Apoi, prindeti cu delicatete urechea cainelui si curatati urechea cu tamponul sau carpa umezite. Curatati urechea cu atentie, fara a aplica prea multa presiune sau a introduce tamponul prea adanc in ureche.

Dupa ce ati terminat de curatat urechea cainelui, aruncati tamponul sau carpa si folositi alta pentru urechea cealalta. Curatati urechile cainilor cel putin o data pe saptamana, sau mai des daca animalul are urechile foarte sensibile sau produc multa ceara.

Este important sa curatati urechile cainilor pentru a preveni problemele de sanatate si pentru a le mentine confortabile. Curatarea regulata a urechilor poate ajuta la prevenirea infectiilor si la identificarea precoce a oricaror probleme de sanatate. De asemenea, poate ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute si la pastrarea urechilor cainilor curate si uscate.

In concluzie, curatarea urechilor cainilor este o parte importanta a ingrijirii generale a acestora. Inspectati si curatati urechile cainelui cu atentie, folosind materiale adecvate si evitand introducerea obiectelor dure in ureche. Curatati urechile cainilor cel putin o data pe saptamana si mergeti la veterinar daca observati orice semne de infectie sau alte probleme.

Suport clienti Luni - Vineri / 09:00 - 18:00

0732993324 office@vivapets.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!